Musim Pokok Limau Nipis Berputik Bunga

Boleh dikatakan tahun 2014 ni kita kena musibah kemarau panjang yang agak lama, sampai setiap kariah/kawasan anda adakan solat sunat Istisqa untuk meminta hujan turun membasahi bumi. Alhamdulillah sekarang semua tempat di Malaysia sudah dituruni hujan kan? Dan secara terkejut pokok limau nipis yang diusaha berputik bunga dengan lebat. Sebenarnya pokok limau nipis ni tak bermusim, […]

Pengalaman Pertama Solat Sunat Istisqa ( Solat Minta Hujan )

Pengalaman pertama saya Solat Istisqa’ berjemaah memohon kepada Allah S.W.T menghujani kawasan Guar Chempedak/Gurun yang telah lama diuji dengan musibah kemarau panjang. Kemarau yang berpanjangan adalah ujian Allah kepada hambanya sejauh mana kita mampu sabar dengan dugaanNYA. Dan setiap dugaan dan cabaran ada penyelesaian jika umat melaksanakan tanggungjawab Amar Makruf Nahi Mungkar. Solat Sunat Istisqa […]

Semak Keputusan SPM 2013 Melalui mySMS 15888

Tarikh keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2013 akan dikeluarkan pada 20 Mac 2014. Semakan keputusan SPM 2013 melalui mySMS 15888 boleh dibuat mulai jam 10 pagi. Selain mengambil keputusan SPM 2013 tersebut di sekolah masing – masing pada 20 Mac 2014 ini, anda boleh semak keputusan SPM 2013 melalui perkhidmatan mySMS. Artikel Berkaitan:Tarikh – Tarikh […]

“SEO is Dead” – Apa Yang Menarik Untuk Teknik SEO 2014

Assalamualaikum. SEO is Dead? Bila sebut tentang SEO semua nak WIN. Masing – masing tahu guna teknik yang digunapakai oleh blogger – blogger tertentu seperti Copy Blogger. Bila berita  MAS MH370 keluar masing masing dengan artikel #PrayForMH370. Bagus bagi maklumat berinfo kan? Jangan buat  berita spekulasi sudah, kecelaruan maklumat nanti.  :) Tertarik dengan infografik yang dikongsi […]

Komisen Pertama Infolinks

Assalamualaikum.  Yeay! Komisen pertama dari Infolinks gaya magnetic headlines En Titan yang sedia masyuk! Haha. Dah lama saya join pengiklan teks Infolink ni sejak tahun 2011, itu pun dapat tahu dari Kak Yanmie.com yang blogging sambil tingkatkan earning. Sekarang dia dah bagus, jauh kedepan bersama Entrepreneur lain, blog evergreen keyword dan buka butik Baby Doll […]

E -COMMERCE Menakluk Asia Tenggara

Internet dan bidang e-commerce di Asia Tenggara bertumbuh dengan pesat sejak kebelakangan ini dan tetap kekal antara senarai pelaburan utama di kalangan peserta e-dagang global. Pelaburan e-commerce telah melahirkan pelbagai laman runcit atas talian yang terdiri daripada model “marketplace”yang serba kompetitif dan juga laman-laman yang terdiri daripada “daily deal” dan “flash sales”. Contohnya, syarikat Jerman […]