Aplikasi Data Recovery Untuk Windows 7

Kecuaian sendiri akibat terpadam file penting dalam komputer anda dan gusar memikir apa yang perlu dibuat? Tiada masalah disini, dimana saya akan kongsikan dengan anda aplikasi data recovery dimana restore/backup file dan data yang telah terpadam. Aplikasi ini mudah digunakan dan ada diantaranya versi portable serta open source. Jika Windows sering kali masalah dengan virus, trojan, rat dan sebagainya, pastinya membuatkan kita tak senang duduk dengan masalah ini dimana akan memberi sedikit impak terhadap kerja seharian.

Disini saya senaraikan aplikasi yang sering diguna untuk recover balik file dan data penting yang telah terpadam dari komputer mahupun Recycle Bin.

GetDataBack

GetDataBack ada 2 versi :

  • GetDataBack for NTFS
  • GetDataBack for Fat

Apa yang membezakan 2 versi ini,adalah satu untuk recover balik data dari harddisk dan satu lagi untuk pendrive.

 Muaturun GetDataBack 

Kickass Undelete

Aplikasi portable dan open source serta interface yang simple dan cara penggunaan yang cukup mudah. Hanya pilih partition anda yang terdelete file mahupun data, klik Scan & Recover.

 Muaturun Kickass Undelete 

Recuva

Aplikasi paling diterima ramai dimana ciri-cirinya yang menarik dan mudah digunakan.

 Muaturun Recuva 

DataRecovery

Aplikasi portable yang patut dicuba kerana menyokong NTFS dan FAT

 Muaturun DataRecovery 

Psst boleh suggest lagi kot, software mana korang guna untuk backup data file yang terdelete. Kongsi-kongsi diruangan komen :)

Artikel Berkaitan:

  • Tiada Artikel Berkaitan

Comments

  1. says

    aku dlu pkai recuva je pn. smpai skng aku pkai. yg len2 xpnh test. jarng ak nk amik blk file yg dh buang. xthu mne yg prfect untuk recovery blk. recuva mmng kdng sllu je corrupt file die. lol

  2. says

    Recuva xbest sgt, dah try dulu.. masih da files xdpt recover.. ada satu software yg power lagi sbb aku dah try, x ingat nama software tue ~_~

  3. says

    Recuva xbest sgt, dah try dulu.. masih da files xdpt recover.. ada satu software yg power lagi sbb aku dah try, x ingat nama software tue ~_~

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *