Apple iPad 2 | Spesifikasi Terbaru

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia.

Apple iPad 2 baru saja dilancarkan semalam oleh Steve Job, orang kuat syarikat gergasi Apple. Seperti yang diketahui, iPad 2 telah ditokok tambah dengan elemen-elemen yang baru terhadap gajet paling popular sekarang iaitu Apple iPad 2. Kegilaan otaku gajet mesti tercari-cari apa yang telah digodam iPad 2 ini menjadikannya lebih banyak kelebihan dari segi perfomance, processor dan fungsi menarik yang terkandung disebalik iPad 2 ini.

Apple iPad 2 PERCUMA untuk anda. Dapatkanya sekarang!

Spesifikasi iPad 2 terbaru ini adalah :-

1. iPad 2 lebih nipis dan ringan

Kelebihan iPad 2 kali ini lebih gah dengan keterampilan yang nipis dari iPad

2. Dual – Core A5 chip

Menggunakan processor paling laju dimana melayari internet, bermain permainan, menonton video dan kesemuanya, korang akan rasa kelainannya. Ketahanan bateri selama 10 jam.

Ciri-ciri Dual Core A5 Chip :

  • Dual core processor
  • Up to 2X faster CPU
  • Up to 9X  faster graphic
  • Same low power as A4
  • First dual core tablet to ship in volume

3. Dua kamera depan dan belakang iPad 2

Korang mesti terpegun kerana iPad 2 ini juga dilengkapi dengan kamera VGA dibahagian depan dan 720p resolution dibahagian belakang. Jadi FaceTime menanti anda untuk video calling dengan rakan tersayang.

4. iPad 2 dikelengkapi Smart Cover

Ciri-ciri Smart Cover iPad 2 berikut :

  • Magnets grasp and auto align it
  • Adds minimal weight and thickness
  • Micro fiber lining cleans screen
  • Wake on open – sleep on close
  • Easy to remove or change
  • Polyurethane or leather

5. LED backlit display

iPad 2 dikelengkapi skrin 9.7 inci dimana mempunyai ciri-ciri luar biasa

6. Multi Touch – Semuanya sentuh dengan hanya menggunakan jari anda

Teknologi yang diterapkan kedalam iPad 2 ini adalah yang terbaik kerana korang perlu menggunakan jari untuk segalanya seperti melayari internet, chatting, membaca buku, sekali pun menulis blog.

7. Sistem operasi iOS 4. Sistem operasi mobile paling terbaik

iOS 4 adalah sistem operasi untuk iPad. Ianya dibina dengan cukup inovatif, powerful dan yang pasti ianya stabil, keselamatan sekuriti dijamin dan bertindak balas. Sememangnya cukup hebat untuk digunakan dalam kegunaan seharian.

8. Wifi dan 3G disediakan.

Terpegun sekali dimana iPad 2 dibahagikan kepada dua dimana Wifi dan 3G. Ianya dibina menggunakan teknologi wireless 802.11n. Jadi kekal berhubung sentiasa. Harga iPad 2 seperti diatas.

Jadi kesimpulannya, gajet iPad 2 ini makin digilai oleh semua peminat gajet tak kira sama ada tua mahupun muda. Kecanggihan teknologi sekarang sedikit sebanyak membuka minda kita agar lebih jauh fikir kehadapan. Itu adalah di antara -antara ciri-ciri atau spesikasi yang telah di up to date oleh pihak Apple seiring dengan kemajuan IT sekarang. Sempena dengan itu saya menjemput anda semua untuk sama-sama memeriahkan iPad 2 Malaysia untuk teman setia dari Denaihati.Com. Entri berkaitan iPad 2, korang boleh layari ke sini

Denaihati – iPad 2 Malaysia

Ariff Shah – Segalanya Yang Perlu Anda Tahu

Sumber : Apple iPad 2|Engadget|Arstechnica

#Memenangi iPad 2 Sekarang! Rebut Peluang ini…

Artikel Berkaitan:


Comments

  1. says

    Hafiz, aku nak iPad gak..belanja aku satu..kawan2 maa…hehe …

    Nice review..RM15 lebih kan… =(

    Out Of Topic : Pasal font kat siggy tu satu jer guna Helvetica, yg lain font lain…

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge