Cara Mudah Pembayaran Bil Celcom Online

 

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia. Pelbagai cara mudah pembayaran bil celcom yang anda boleh lakukan samaada melalui cash deposit, cek, ATM dan sebagainya. Pembayaran bil boleh dibuat secara online melalui sistem Celcom Online Customer Service mahupun online banking seperti penggunaan CIMB Clicks.

Try check tadi baki broadband ni , alamak esok dah end date untuk bulan ni. Kalau tak bayar siap – siap nampaknya lagi banyak la tunggakan tu..hehe. So, hari ni free sikit. Buat pembayaran terus secara online. Senang dan cepat. Lagi menjimatkan masa untuk pergi ke bank hanya untuk bayar bil.Kan?

Dah alang – alang tu, saya akan tunjukkan cara pembayaran bil celcom samaada pembayaran bil celcom broadband, postpaid, dan lain – lain. Sama je cara pembayaran bil ni.

1. Pertama sekali, masuk laman web Celcom. Kemudian isi la username & password. Kalau anda pengguna baru yang ingin buat akaun untuk Celcom Online Service ni, amat digalakkan untuk Sign Up sebab senang nak check penggunaan bandwidth, baki bil, payment etc.

2. Lepas dah masuk tu, klik kat tab Quick Payment seperti gambar dibawah

pembayaran bil celcom broadband, bil celcom, bil celcom online, pembayaran bil online, celcom postpaid, cimbclicks

3. Kemudian isi Payment Amount untuk pembayaran bil celcom. Boleh pilih samaada nak bayar melalui banking online ke atau kad kredit. Terpulang kepada anda.

pembayaran bil celcom broadband, bil celcom, bil celcom online, pembayaran bil online, celcom postpaid, cimbclicks

4. Klik Continue untuk memulakan proses pembayaran.

pembayaran bil celcom broadband, bil celcom, bil celcom online, pembayaran bil online, celcom postpaid, cimbclicks

5. Disini pulak, jika anda memilih Saving/Current Account, anda akan mendapati ada pelbagai bank – bank pilihan. Pilih saving account anda dan teruskan.

pembayaran bil celcom broadband, bil celcom, bil celcom online, pembayaran bil online, celcom postpaid, cimbclicks

6. Popup atau new tab akan keluar seperti gambar dibawah. Teruskan pembayaran bil celcom anda dengan langkah – langkah yang diberikan.

pembayaran bil celcom broadband, bil celcom, bil celcom online, pembayaran bil online, celcom postpaid, cimbclicks

Senang bukan? Selamat melunaskan pembayaran bil celcom online. Jangan tunggak – tunggak nanti pening kepala :D

Serius boolat bijik  mata tengok UltraBook Toshiba Portege ni. Watch out!!

Artikel Berkaitan:

  • Tiada Artikel Berkaitan
 

Artikel Blogger Malaysia


Comments

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *