Cara Mudah Pembayaran Bil Maxis Online

Assalamualaikum. Terdapat pelbagai alternatif untuk pengguna jalur lebar (broadband) untuk melunaskan hutang/tunggakan bil semasa perkhidmatan internet Maxis. Samaada melalui kaunter Maxis, pejabat POS dan sebagainya cara manual itu mungkin melengahkan masa. Sekarang semua nak cepat, jimat masa dan tenaga, jadi saya kongsikan cara pembayaran mudah bayar bil Maxis anda secara online.

Cara Membayar Bil Celcom Broadband Online Klik Sini

Selain perkhidmatan internet Maxis broadband, Maxis Home Wireless Internet, Fibre Internet Maxis dan lain – lain , pelan postpaid juga boleh digunapakai kaedah ini. Janji ada nombor akaun atau no telefon :D .

Melalui Perbankan Internet

Cimb Clicks
1. Bagi pengguna CIMB Clicks, sila login akaun anda dan kemudian halakan kepada Pay > Bills

Maxis, Cara Bayar Bil Maxis, Cara Bayar Broadband Maxis, Maybank maxis, CIMB Clicks Maxis, Mylaunchpad, Panduan Bayar Broadband Maxis, Bayar Bil Celcom, Bayar Broadband Celcom, Bayar Bil Maxis Online, Maxis Unlimted Quota, Maxis Fibre, Cara Mudah Bayar Bil Maxis Celcom Online

2. Tick pada Telecomunication Service Provider > MAXIS Communications Berhad

Maxis, Cara Bayar Bil Maxis, Cara Bayar Broadband Maxis, Maybank maxis, CIMB Clicks Maxis, Mylaunchpad, Panduan Bayar Broadband Maxis, Bayar Bil Celcom, Bayar Broadband Celcom, Bayar Bil Maxis Online, Maxis Unlimted Quota, Maxis Fibre, Cara Mudah Bayar Bil Maxis Celcom Online
3. Popup Bill Idenfication muncul dan isikan Bil No Akaun Maxis anda disertakan Jumlah Ringgit Malaysia > Submit

Maxis, Cara Bayar Bil Maxis, Cara Bayar Broadband Maxis, Maybank maxis, CIMB Clicks Maxis, Mylaunchpad, Panduan Bayar Broadband Maxis, Bayar Bil Celcom, Bayar Broadband Celcom, Bayar Bil Maxis Online, Maxis Unlimted Quota, Maxis Fibre, Cara Mudah Bayar Bil Maxis Celcom Online

Maybank2u
1. Bagi pengguna Maybank2u, sila login akaun anda dan kemudian halakan kepada Account & Banking

2. Klik pada Bill Payment dan masukkan detail yang dikehendaki

Maxis, Cara Bayar Bil Maxis, Cara Bayar Broadband Maxis, Maybank maxis, CIMB Clicks Maxis, Mylaunchpad, Panduan Bayar Broadband Maxis, Bayar Bil Celcom, Bayar Broadband Celcom, Bayar Bil Maxis Online, Maxis Unlimted Quota, Maxis Fibre, Cara Mudah Bayar Bil Maxis Celcom Online

Melalui MyLaunchpad Maxis
1. Login akaun Mylaunchpad Maxis, dan klik pada Make Payment

2. Hanya terdapat 2 pilihan pembayaran sahaja melalui portal Mylaunchpad ini iaitu pembayaran melalui Paypal dan Credit Card.

Maxis, Cara Bayar Bil Maxis, Cara Bayar Broadband Maxis, Maybank maxis, CIMB Clicks Maxis, Mylaunchpad, Panduan Bayar Broadband Maxis, Bayar Bil Celcom, Bayar Broadband Celcom, Bayar Bil Maxis Online, Maxis Unlimted Quota, Maxis Fibre, Cara Mudah Bayar Bil Maxis Celcom Online

*Sekiranya anda pengguna baru, sila daftar terlebih dahulu

Itu saja, senang bukan? Nak bayar ontime, on late pun tak apa sebab cara ini memang mudah! :)

Dengar cerita Maxis Corporate speed & kuota awesome! Mana boleh dapat? Rekemen ke tidak?

Artikel Berkaitan:

  • Tiada Artikel Berkaitan

Artikel Blogger Malaysia


Comments

  1. says

    Assalamualaikum…Lama tak dengar khabar berita…. Bagaimana sekarang? Semoga bro.. sihat sejahtera. Seingat saya saya dulu pernah bertanya tentang OS UBUNTU… kalau salah org harap dimaafkan. Tutorial yang bro buat amat memudahkan kepada sesiapa yang tidak tahu cara bayaran secara online. Semoga ramai yg dpt manfaatnya.

    • says

      Wslm, khabar baik saja bro, setahun menghilang sekarang baru aktif balik ni.. hehe. yes saya pernah menulis mengenai Ubuntu dahulu, sekarang tak dah rasanya. Mungkin ada selepas ni mana tahu. hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *