Filem : Hantu Kak Limah Balik Rumah

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia.

Menarik hati aku pulak hari ni nak review filem Hantu Kak Limah Balik Rumah.  Tarikh terbitan filem ini pada 9 Disember 2010. Masih sempat nak pergi tengok di panggung wayang. Filem kategori cereka dan bergenre komedi, ngeri dan misteri amat sesuai ditonton untuk semua lapisan masyarakat.

Amat sesuai untuk bawa satu keluarga dihujung minggu ni layan cerita berunsur komedi seram. Filem Hantu Kak Limah Balik Rumah di bawah Tayangan Unggul Sdn Bhd dan arahan Mamat Khalid. Antara pelakon-pelakon yang membintangi filem ini ialah Awie, Johan Raja Lawak, Delimawati, Ummi Nazeera, Avaa Vanja, Nadia Mustafar, Shy8, Zami Ismail, Man Kadir, Pekin, Dewa, Sofi Jikan, Kamarul Yusoff, Zainuri Berita Harian, Azwan.

Awie pelakon utama dalam Filem Hantu Kak Limah Balik Rumah

Sinopsis filem Hantu Kak Limah Balik Rumah ;

“Kesinambungan filem ‘Zombi Kampung Pisang’ bakal diteruskan dengan ‘Hantu Kak Limah Balik Ke Rumah’.  Masih mengekalkan genre komedi seram, filem ini bakal menampilkan kejutan demi kejutan.

Husin yang telah lama bekerja di Singapura mengambil keputusan balik ke kampung halamannya, Kampung Pisang.  Apabila pulang ke rumahnya, Husin hairan melihat perangai pelik jiran sebelah rumahnya, Kak Limah yang langsung tidak bercakap dan rambut yang mengerbang semacam.  Dia juga mengalami kejadian menakutkan ketika mahu tidur.

Husin bergegas ke warung Pak Munawer, lalu menceritakan kepada orang-orang kampung yang mungkin Kak Limah sudah menjadi hantu.  Abi Hurairah juga setuju dengan pendapat Husin kerana beliau juga mengalami peristiwa pelik ketika melihat Kak Limah di kawasan kubur.  Pak Jabit yang memang bengang dengan Husin (kerana memutuskan ikatan kasih dengan anak gadisnya, Che Nin), menuduh Husin adalah pembawa nasib buruk kepada Kampung Pisang.  Sebelum ini keadaan aman damai, sebaik sahaja Husin muncul, keadaan kembali kacau bilau.

Pak Abu mencadangkan agar mereka menyiasat apa yang berlaku sebenarnya.  Beramai-ramai mereka ke rumah Kak Limah.  Mereka menemui mayat Kak Limah yang hampir reput.  Namun, setelah pengebumian jenazah Kak Limah, kampung mereka masih dihantui makhluk misteri di tengah-tengah malam.

Pelbagai bomoh dipanggil untuk menghalau hantu, malangnya tiada satupun bomoh yang berjaya menghalau hantu tersebut.  Hantu apakah itu sebenarnya?  Siapa yang berjaya menghurai misteri hantu Kak Limah tersebut?  Temui jawapannya dalam ‘Hantu Kak Limah Pulang Ke Rumah “

Menarikkan filem ni? Kolabrasi semua pihak termasuk pelakon amatlah penting dalam menjayakan filem. Jadi apa tunggu lagi, yang belum tengok. Jom ramai-ramai usya~

Sumber :

Facebook Hantu Kak Limah Balik Rumah

Sinema Malaysia – Hantu Kak Limah Balik Rumah


Comments

 1. Fariz says

  Kawan2 Rilek ok….
  d’sini aku nk share link tuk cite yg korang mnat sgt tu…

  Mempersembahkan [COLOR=”Red”]HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH[/COLOR]

  [IMG]http://1.bp.blogspot.com/_WGKA_cBfg2E/TRTCZXBDVsI/AAAAAAAAAPM/RVYc_0A9Dgo/s1600/hantu+kak+limah+balik+rumah%255B2%255D.jpg[/IMG]

  PART 1 : [URL=”http://adf.ly/RHwk”]http://adf.ly/RHwk[/URL]
  PART 2 : [URL=”http://adf.ly/RHxG”]http://adf.ly/RHxG[/URL]
  PART 3 : [URL=”http://adf.ly/RHyb”]http://adf.ly/RHyb[/URL]
  PART 4 : [URL=”http://adf.ly/RHzm”]http://adf.ly/RHzm[/URL]
  PART 5 : [URL=”http://adf.ly/RI0M”]http://adf.ly/RI0M[/URL]
  PART 6 : [URL=”http://adf.ly/RI1L”]http://adf.ly/RI1L[/URL]
  PART 7 : [URL=”http://adf.ly/RI20″]http://adf.ly/RI20[/URL]

  [SIZE=”5″][COLOR=”Red”]FORMAT RMVB[/COLOR][/SIZE]

  [COLOR=”Magenta”]PROVIDE BY MEDIAFIRE.com[/COLOR]

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *