Google Update Pagerank Kedua 2012

 

pagerank, jadual pagerank 2012, jadual update google pagerank 2012, pagerank syahrilhafiz, peticinta, denaihati pagerank, apa itu pagerank, googleAssalamualaikum dan Salam 1 Malaysia. Google update pagerank pertama kelihatan pada bulan Februari 2012. Rasanya untuk kali ini secara minor untuk bulan Mei 2012. Jadual update pagerank 2012, boleh baca di entri blog Mohd Isa “Jadual Update Google Pagerank 2012“. Seimbas lalu, jadual update Google pagerank 2012.

Update Google pagerank mayor-1 : 30 Januari – 2 Februari 2012
Update Google pagerank mayor-2 : 30 Jun – 2 Julai 2012
Update Google pagerank mayor-3 : 30 September – 2 Oktober 2012
Update Google pagerank mayor-4 : 31 Disember – 3 Januari 2013

Prinsip utama untuk mendapat pagerank adalah dengan kualiti entri tersebut dan backlink berkualiti. Nampaknya blog Denaihati kembali ke PR 4 setelah jatuh ke PR 3, dan blog ini, SyahrilHafiz.Com masih ditangga yang sama iaitu PR 2. Blog anda bagaimana? Oh ya, blog Peti Cinta dibawah network saya berstatus PR 3. Chekidout!

Lagi satu cerita nak kongsi ni ok! Jangan kejar trafik ok, fokus terhadap penulisan anda dahulu :)

 

Artikel Berkaitan:

  • Tiada Artikel Berkaitan

Artikel Blogger Malaysia


Comments

  1. says

    Aku dah lama tak ambil kisah pasal PR. Btw, dah agak dah PetiCinta ko punya keh3. Dulu bukan ada blog download gak ke? Tak silap aku sakan download kan? Pergh sekarang masing-masing dah maju

  2. says

    Aku langsung tak terfikir nak semak PR.
    Mungkin tak hebat macam blog ni kot.
    Ya, seperti yang kau cakap. Tumpukan pada penulisan.
    Itu yang aku selalu buat

  3. says

    dua blog aku sudah jatuh pr nya, maybe sudah kena gigitan google penguin. malang sungguh, tapi ada juga artikel yang naik. terima kasih atas backlink nya. hehe

  4. says

    Tips yang sangat berguna kepada sy sebagai newbi. “Lagi satu cerita nak kongsi ni ok! Jangan kejar trafik ok, fokus terhadap penulisan anda dahulu “…Akan saya ikut tips ni..TQ..

      • says

        Memang tak kan give up untuk Harian Post hehe, bajet PR naik tapi apa kan daya, Google lebih sayangkan PR blog aku, dia amik balik huhu… Kena usaha banyakkan backlink semula, PR4 goals akan datang, insha Allah, tahniah buat peticinta, baru lagi tapi dah mantap! hehe

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *