Mati Hidup Kembali

 

Hampir 1 bulan aku tinggal blog tak berniche ni tanpa sebarang berita, rasanya ni artikel pertama ditahun baru 2012 (Selamat Tahun Baru :P ). Kekangan masa dan malas salah satu punca aku buntu samaada mahu teruskan blogging atau tinggal macam tu saja. Boleh dikatakan aku “mati” dalam blogging dan melihat saja perkembangan dunia blogging ni. Blogger sekarang semua ada usaha bersaing untuk naik dan semakin menarik.

Tahniah!. Kini hampir 1 tahun lebih aku blogging menggunakan platform WordPress Self Host dan kadang- kadang tu fikir macam tak berbaloi kalau berkubur setakat ni saja. Mati Hidup Kembali dalam dunia blogging.

Banyak persaingan sihat yang dapat dilihat sasarkan SEO sekarang terajui blog anda (termasuk blog ni jugak..hehe). Walaupun tak dikemaskini, UV memang jatuh merudum teruk tapi aku tak kisah sangat selagi ada pelawat setia yang sentiasa teroka artikel- artikel lama.Terima kasih.

Memang tak dijangkakan, blog ni alhamdulillah boleh berikan rujukan/panduan kepada anda. Aku memang tak sasar jauh sangat blog ni boleh jauh kedepan sebab full time blogger je mampu buat semua ni. Oleh itu, apa kata anda pakat- pakat terjah blog ini dan jadikan blog tersebut Top 5 World Bloggers Award sempena acara World Bloggers and Social Media Awards 2012 kerana blog ni salah satu yang aku nampak boleh pergi jauh kehadapan lagi bersama Rakan Blogger termasuk para pembaca untuk anda nilaikannya sendiri.

Jadi apa yang aku buat sekarang?

Untuk pengetahuan , course Diploma Teknologi Makanan di POLISAS ni latihan industri di semester terakhir dan aku pun sedang berpraktikal sekarang di Kilang Fairy tempatnya di tuutttt..hehe. Jurusan Teknologi Makanan ni asalkan ada kena mengena dengan makanan /minuman boleh LI dan bukan melibatkan masak-masak sepenuhnya macam chef tu ok( selalunya ramai orang salah sangka jurusan sebegini masak didapur sepenuhnya sebaliknya tidak, ianya melibatkan kajian mendalam terhadap makanan samaada nutrisi, mikrob, pemprosesan makanan, halal, sanitasi dan sebagainya. Nak terangkan memang tak habisla :P )  . Dan InsyaAllah bakal melanjutkan pembelajaran  di Universiti setempat selepas habis latihan industri dan itu la, harap-harap semuanya berjalan dengan lancar. Amin.

Blurrr terus bila dah lama tak update entri ni haa.. :P

Artikel Berkaitan:

 

Artikel Blogger Malaysia


Comments

  1. says

    welcome back mr.caen..hihi…buat li tu elok2x..dptkn rezat cemerlang..aku doakn kO dpt smbg degree jg.Insyallah..berusaha yer..ganbatte caen-kun..

  2. says

    aku yg jd student pasca-SPM ni blurr lagi weh nak amik course aper kat universiti nanti…. takpe takpe.. aku tunggu doa2 dari kawan2 aku yang setia macam hang :P

    result nanti keluar dalam bulan 3 naaa… lepas tuh kalau result aku best aku inform kuat2 lah kat tenet nie.. wahahahhaaha (evil laughter)

  3. says

    Begini yg selalu terjadi, kadang2 terasa malas dan boring bila selalu duk kat depan monitor, mata boleh jadi cekung, tidur lewat, asyik menaip atau buat artikel dan entri utk kemaskini blog kita. Tidak terkecuali terjadi pada mana2 rakan blogger lain, macam pergi sekerat jalan. Mujurlah saudara tidak begitu. Sbg sahabat, saya vote anda. Semoga berjaya cita2 anda utk berada di rangking yg lebih baik dalam kategori yg anda masuki di blogger award.

  4. says

    Samalah dgn aku. Kadang tu rasa macam malas nak update.
    Rupanya ko budak POLISAS. Dulu aku pun ex poli jgk. Ungku Omar. (saja inform)

    Solution tak nak bagi malas : Kurangkan baca wall orang lain di facebook. #troll

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *