“SEO is Dead” – Apa Yang Menarik Untuk Teknik SEO 2014

 

Assalamualaikum.

SEO is Dead? Bila sebut tentang SEO semua nak WIN. Masing – masing tahu guna teknik yang digunapakai oleh blogger – blogger tertentu seperti Copy Blogger. Bila berita  MAS MH370 keluar masing masing dengan artikel #PrayForMH370. Bagus bagi maklumat berinfo kan? Jangan buat  berita spekulasi sudah, kecelaruan maklumat nanti.  :)

Tertarik dengan infografik yang dikongsi oleh Copy Blogger dimana Teknik SEO 2014 memang baru dan fresh. Mereka kata ada kata ganti nama baru untuk SEO iaitu ‘Optimizing Content Discovery & Conversion ( OC/DC )’.

Tapi Selalu Guna Teknik SEO Spamming Boleh Ke?

Tengok video ni dari Matt Cutt, Head of WebSpam Google ;

Ha ah, tahukah anda sekarang memang tak relevan dah spam artikel asal dengan kualiti backlink yang lemah untuk naik mencanak di 1st page enjin carian Google. Memang tak, dan algorithm sentiasa berubah dari semasa ke semasa seperti artikel Susu Kambing Segar ni. Huh payah target customer Utara saja, kena Worldwide nampaknya baru ada sales :P .

OC/DC Terbahagi Kepada 2 Yang Perlu Fokus

1. On-Site Optimization
2. External Optimization

Nah infografik ‘SEO is Dead’ ni, gambar menerangkan segalanya.. Cukup mudah nak faham dan boleh lah kita pratik bersama. Selamat berjaya!

teknik seo 2014, teknik seo, copy blogger, ocdc, seo is dead, google seo 2014, seo tips, on site optimization, external optimization, seo genesis, susu kambing segar, seo webspam teknik, mh370
Like this infographic? Get more content marketing tips from Copyblogger.

Artikel Berkaitan:

 

Artikel Blogger Malaysia


Comments

  1. says

    Yang aku dok baca sekarang ni ramai dah mula tekankan pasal ‘content’ blog itu sendiri, jumlah patah perkataan seeloknya melebihi 350. Site loading macam infografik ni, kena bawah dari 3s (nak test boleh guna pingdom) – setakat ni site aku semua bawah 3s lagi. Cuma banyak blog baru, umur dalam 2-3 bulan, susah nak rank lagi huhu.

    Tapi ada je yang blog baru rank cepat, kebanyakkan guna blogspot + theme yang mesra SEO. Jeles dibuatnya, backlink pun banyak, macam mana la depa buat ni huhu

  2. says

    agak lama tak baca dan menulis artikel pasal seo ni, kadang-kadang sampai tak terkejar. skg ni fokus on-site dahulu. setiap artikel bagi inbound link sudah. mana dapat outbound tu nasib la. :P

  3. says

    Teknik paling mudah untuk masuk ke dalam page 1, buka balik page yang selalu terima pelawat, update content. Jadikan ia dalam 1000-2000 patah perkataan.

    Terima kasih untuk update ini bro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *