Aplikasi Data Recovery Untuk Windows 7

Kecuaian sendiri akibat terpadam file penting dalam komputer anda dan gusar memikir apa yang perlu dibuat? Tiada masalah disini, dimana saya akan kongsikan dengan anda aplikasi data recovery dimana restore/backup file dan data yang telah terpadam. Aplikasi ini mudah digunakan dan ada diantaranya versi portable serta open source. Jika Windows sering kali masalah dengan virus, trojan, rat dan sebagainya, pastinya membuatkan kita tak senang duduk dengan masalah ini dimana akan memberi sedikit impak terhadap kerja seharian.

Disini saya senaraikan aplikasi yang sering diguna untuk recover balik file dan data penting yang telah terpadam dari komputer mahupun Recycle Bin.

GetDataBack

GetDataBack ada 2 versi :

  • GetDataBack for NTFS
  • GetDataBack for Fat

Apa yang membezakan 2 versi ini,adalah satu untuk recover balik data dari harddisk dan satu lagi untuk pendrive.

Muaturun GetDataBack

Kickass Undelete

Aplikasi portable dan open source serta interface yang simple dan cara penggunaan yang cukup mudah. Hanya pilih partition anda yang terdelete file mahupun data, klik Scan & Recover.

Muaturun Kickass Undelete

Jom Baca Lagi:

Recuva

Aplikasi paling diterima ramai dimana ciri-cirinya yang menarik dan mudah digunakan.

Muaturun Recuva

DataRecovery

Aplikasi portable yang patut dicuba kerana menyokong NTFS dan FAT

Muaturun DataRecovery

Psst boleh suggest lagi kot, software mana korang guna untuk backup data file yang terdelete. Kongsi-kongsi diruangan komen 🙂

Syahril Hafiz: Pengasas blog SyahrilHafiz.com. Suka bertani & web enthusiast yang bercucuk tanam di laman maya. Jika anda ingin upah blogger untuk produk laku keras anda hubungi saya di halaman Pengiklanan. Biodata penuh tentang Penulis

Lihat Komen (19)

1 2