Blog aku dah OK!!!

Salam semua. Korang pelik kan kenapa semua error dan kembali pada asal tema aku. Ok disini aku nak minta maaf atas kesulitan yang dialami. Ini kerana server aku dibawah Baitulbytes membuat sedikit penukaran server keatas sekian2. Jadi bagi korang yang beli hosting dari Baitulbytes akan mendapat makluman dari pihak mereka. Jadi semua dah pulih kepada sedia kala. Jom baca lagi.

Pada asalnya aku tak mention sangat emel pihak Baitulbytes hantar. Tapi lepas baca 2 3 kali. Alamak diorang nak buat penukaran server, jadi tidak boleh update entri atau buat sebarang penukaran pada waktu tersebut. Jadi mulanya aku masuk blog ini tengok biasa2 je. Usya2 lagi pergi homepage tengok, alamak(dengan gelabah dan kerisauan melanda, aku terus call fareast). Pada awalnya dia pun bagi sebab, blog dia tak jadi begini sebab dia tak update pada waktu tersebut, jadi dengan lemah lembut dia cakap kat aku, baik submit ticket ke Baitulbytes(haha). Gelabah aku dibuatnya,dan waktu tu juga aku  lupa password pulak. Cari punya cari, jumpa, call terus ajelah dan pihak Baitulbytes akan tengok balik apa yang terjadi. Jadi itu lah sedikit sebanyak kerisauan aku setelah ini kali pertama kejadian sebegini jadi kat aku.Sini ada sedikit urgent notice dihantar dari pihak Baitulbytes

Urgent Notice: Customer hosted under Fath server

01/07/2010 12:29

Assalamualaikum and Hello!

We want to tell that on this night all hosting accounts are hosted on the server Fath will be transferred to our server Hanan on specific reasons. This process will take time in 24 hours to 48 hours. But we believe it takes only less than 24 hours. Depend on situation. Because you are advised not to make any updates on your website during this period.

Here is the DNS server for Hanan (Self updates):

  1. ns1.baitulbytes.net
  2. ns2.baitulbytes.net

If you have any questions, please open a ticket at ( http://www.baitulbytes.com/submitticket.php )


notakaki: Thank juga untuk bro Acap kerana ” tegur”  kat shotbox tu. Terima kasih atas pihak Baitulbytes yang ” laju “atas maklum balas yang aku kirim banyak soalan kat diorang.

This post was last modified on July 4, 2010 3:21 pm

Syahril Hafiz: Pengasas blog SyahrilHafiz.com. Suka bertani & web enthusiast yang bercucuk tanam di laman maya. Jika anda ingin upah blogger untuk produk laku keras anda hubungi saya di halaman Pengiklanan. Biodata penuh tentang Penulis

Lihat Komen (48)

1 2