Cara-Cara Nak Dapatkan Perhatian Blogger Popular

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia.

Adakah korang pasti dengan langkah-langkah yang diambil mampu membuatkan blogger popular singgah dan komen, serta memberikan reaksi positif kepada artikel yang dikongsikan. Apa yang diharapkan blogger baru ni, apa yang saya nampak mereka ni seakan cepat sangat mudah putus asa. Apa kata dengan memberikan sumbangan kepada blog dilawati seperti komen yang bernas, bertanyakan soalan yang selari dengan skop penyampaian entri dan juga membentukkan ikatan silaturrahim diantara blogger mampu membuatkan korang terasa teruja untuk terus “berkampung” di blog tersebut.

Denaihati dengan artikelnya sebelum ini mengenai BLOGGER POPULAR TAK PANDANG NEWBIE. BETUL TAK? banyak mengupas tentang sikap newbie itu sendiri. Perlu diingatkan, yang blogger popular pun bermula dari akar umbi, dan sepatutnya apa yang perlu korang lakukan pun bermula dari bawah. There is no easy way to succeed in life. Dan kenapa, kalau korang banyak perhatikan, kenapa banyak blogger sekarang nak sangat mendapat perhatian dari blogger yang dah lama berkecimpung  dalam dunia blogging ini.

Jawapannya adalah traffik dan pembaca baru tambah dan terus bertambah. Hello~ kalau kerana itu yang korang kejar selama ini, walaupun baru berkecimpung. Alamatnya bungkus la lepas ni. Apa kata selain selalu blogwalking  dan komen di blog blogger popular, kita cuba sedaya upaya tukar/ubah style writing yang lebih berkualiti dari kuantiti dengan meletakkan backlink berkaitan ke artikel blog beliau. Meringankan tangan memberikan backlink berkualiti lebih baik dari menanti harapan palsu.

dengan backlink, anda mampu mengubah segalanya!

Dengan cara ini, hidup untuk memberi mampu mengubah segala. Sebaiknya lebih baik ikhlas menaip artikel dengan sumbangan backlink berkualiti dari artikel korang ke artikel yang berkenaan.

Tapi apa faedahnya kalau kita je beri backlink di blog blogger popular tu?

Kekerapan mengemaskini entri mungkin menyebabkan komen, pertanyaan korang dan sebagainya tak dibalas tuan empunya blog. Perkara asas yang perlu untuk kita semua ketahui. Ikhlas ke kita buat semua tu? Kalau komen mengharapkan balasan saja, kalau pertanyaan menyusahkan saja tanpa menyelidik dan cari terlebih dahulu, adakah tu semua hidup dalam kepura-puraan.Fikir-fikirkan lah newbie. Baca sini mengenai 7 Perkara Untuk Blogger Baru dari AriffShah & dari Kak Jie mengenai bebelan Isu Tak Pernah Basi . Jadi  dengan cara memberikan sumbangan backlink berkualiti mampu memberikan manfaat antara satu sama lain. Wassalam

Sibuk sibuk, segalanya kucar dengan blog bersawang, final exam dan MUET dah dekat. Doakan kejayaan aku sahabat! AMIN

Syahril Hafiz: Pengasas blog SyahrilHafiz.com. Suka bertani & web enthusiast yang bercucuk tanam di laman maya. Jika anda ingin upah blogger untuk produk laku keras anda hubungi saya di halaman Pengiklanan. Biodata penuh tentang Penulis

Lihat Komen (83)

  • Serius, artikel ini mengajar saya erti kehidupan seorang blogger newbie.

    Terima kasih atas info ini. ;)

  • Assalamualaikum..yups.. betul tu..apa-apa pun yang kita lakukan semuanya bermula dengan nawaitu.. Jika nawaitu kita sendiri tidak betul perjalanan blog kita juga sama.. :)

  • Assalamualaikum........
    Semoga berjaya dlm segala segi, pelajaran, kerjaya atau penulis blog. Insya Allah. Amin...........

    • thanks atas info mu ini.akan di ingati sentiasa..sebab sye masih newbie.baru 2 bulan.huhuhuhu

  • memang penting backlink ni, dan otai2 lak bagi tips dapatkan backlink berkualiti, memang bagus :D

  • saya bru je berjinak dlm bidang shop on9 nie..so nk petua cikit.saya surirumah sepenuh masa...ajar la saya mcm na nk bg blogshop selalu jd perhatian...tq

    • blogshop eh? kena selalu blogwalking salah satu, dan tambah kenalan di sosial network..
      2 tu jalan mudah nak cepat sikit dapat perhatian

  • semuapun bermula dari bawah...bila be blogger nie biarla ikhlas dari hati sendri..tak perlula nak klon kan blog org lain kan..hati yang menyuruh jari menaip lagi baik.. peace :P

1 2 3 7