Catuan Elektrik….Kenapa???

Salam semua. Hurm minta maaf la kalau 2 3 hari ini tak sempat nak update blog. Bukan apa, aku nih buzy sokmo selepas masuk belajar nih, jadi nak tak nak kena laluinya juga. Kenapa dengan tajuk aku hari ini?? Kebosanan,kepanasan, ke apa lagi lah. Nak tahu kenapa aku tak sempat nak update blog, dengan buat ini la, itu la. Ok nak tahu kenapa hal sebegini terjadi(catuan elektrik kat kamsis aku tinggal sekarang).

Hari ini(dah mula 2 hari yang lepas) tempat aku menginap dikamsis a.k.a asrama telah dicatukan elektrik atas beberapa sebab yang aku kurang pasti(entri ini bukan pasal aku nak merungut yer..haha). Masa dicatukan elektrik bermula jam 8 pagi tak salah aku hingga 5 petang. Alamak, cacing kepanasan la aku dalam tempoh tak ada kuliah ini, tak pe tengok response pihak asrama selepas ini. Waktu2 ada free la selalunya aku blogging sebelum ke kuliah, tapi dah jadi macam ini, susah sikit la jawabnya(bekalkan bateri je, mana cukup kan??hehe)

Kenapa?Kenapa? dan Kenapa? ini berlaku, setahu aku la buat apa la nak catu elektrik ini erk. Korang tahu ke sebab orang nak catu elektrik? Korang fikirkanlah untuk aku sekejap ,selepas aku menggunakan Ubuntu ini(haha). Erm rasa la sekurang kurangnya better lagi dicatukan elektrik nih, asal tak jimat elektrik, salah diri juga. Tapi tak kisahlah, asal dapat menginap asrama, bersyukur..Nak tahu kenapa aku tak duduk luar lagi Sem ini(lepas ini ada azam untuk bebas juga..hoho)

1. Mesti tak study punya.

2. Kos tinggi

3. Risiko tinggi

4. Hilang tumpuan.

5. Pergaulan bebas(lepak2 la lebih kurang)

6. Sosial tanpa batasan

7. Kalau duk rumah sewa boleh pakai streamyx, ini duduk kamsis, berukband ajelah….

Aha aku tak nak semua tu kecuali no 7 . Best ke semua tu??. Rasanya depend pada orang la aku rasa dan dengan siapa kita berkawan. Sekian dari aku. Wassalam.

p/s Hehe aku merungut ke, tak adalah just nak inform kat korang aku ini tak macam dulu dah. Sibuk2. Tunggu aje entri selanjutnya.

This post was last modified on July 6, 2010 11:30 am

" Syahril Hafiz : Pengasas blog SyahrilHafiz.com. Suka bertani & web enthusiast yang bercucuk tanam di laman maya. Jika anda ingin upah blogger untuk produk laku keras anda hubungi saya di halaman Pengiklanan. Biodata penuh tentang Penulis."

Lihat Komen (42)

  • ada catuan letrik? Biar betul?
    tapi tinggal kolej ni bagus juga, tu pun salah satu cara mendisiplinkan diri

    • ye lorh...sampai bila nak tunggu entah la...
      mendisiplinkan diri???
      alamak selama ni dah rasa bagus dah, tak de buat masalah pun..hoho

  • Catuan Elektrik? 1 bende yg amat menggile.. ha3
    5 minit x de letrik pon mau hangin sebadan,
    cpt2 carik umah sewa sbb umah sewa smkin berkurang.. hu3

    • ah ko memang..
      ak nakduk sekali ngn budak shahputra ok tak??
      ajak ar aku..hahaha

  • xde kipas? OMG! cmne nk hidup. hoho...yang lain2 tu boleh bersabar lagi. xpenting pon. now kn tgh masa study, pentingkan study ;)

  • aku masa register depa ckp penginapan tak disediakan so aku dah sewa umah awal2..so mmg tak merasalah duduk hostel.Bab electric ni mmg isu besar gak lah..tp kalau nak menyewa ko kena fikirkan byk hal gak especially yg melibatkan bill.

    • oh ye ke..tak merasa langsung la ni..hurmm
      bil??hurm kalau poket kering, masalah gak tu =)

  • ko sambung belajar kat mane ek? siap kena catu tu, kesian jugak aku tgk.
    xpe2,yang penting boleh online.tu je.haha

  • Nasib baik dulu ak duk kolej tak kena catu elektrik. Kalau kena catu, hilanglah separuh nyawa aku (laptop). Kalau nak harap batteri laptop ak,15 minit da down..

    • haha..sama la kita..
      sy pun rasa macam tu jugak...
      terpaksa lah...beginilah kehidupan..=)

1 2