Teknik Rahsia Jana 4 Angka Sebulan Dari Youtube

Sejak Google Adsense mula menyokong Bahasa Melayu, rata – rata rakan blogger/IM yang sudah ada akaun Google Adsense dan masih menunggu keputusan samaada diterima atau ditolak oleh pihak GA ,mungkin dah rancang sepenuhnya akan mula buat duit dengan kuasa Youtube! Tambah pulak dengan Youtube Adsense kan. 🙂

Ada yang dah jana beribu angka sebulan dengan video dan masih mencari kaedah terbaik dan sempoi macam mana lah nak gunakan Youtube buat side income sampingan.

#1 Tips Untuk Hardcore Pengguna Youtube

  1. Kalau anda memang seorang kaki Youtube, apakata anda mula bertindak sekarang dengan jana duit dari Youtube. Rahsia ini mudah kerana anda dah memang pengguna tegar, jadi tak ada masalah nak gunakan kekreatifan menghasilkan video Youtube yang menonjol, banyak views dan likes serta VIRAL!
  2. Kalau anda seorang peniaga online atau offline, gunakan Youtube untuk pelbagaikan lagi saluran jualan. Ditambahkan pula, ada side income dari video yang anda muatnaik sememangnya untuk pelanggan tapi dengan rahsia duit Youtube, boleh jana lebih jualan anda + teknik rahsia ini = jumlah wang $$$$
  3. Youtube marketing punyai potensi yang skop luas untuk anda kuasai pasaran tempatan.

#2 Lima Sebab Utama Anda Perlu Dapatkan Rahsia Duit Youtube

  1. Anda suka duit masuk ke akaun anda setiap bulan, setiap minggu.
  2. Anda akan dapat mempelajari kaedah buat duit dari internet yang masih ‘fresh’ di Malaysia.
  3. Peluang di Youtube LUAS TERBENTANG!
  4. Anda sudah penat dan jelak dibelenggu masalah kewangan setiap bulan
  5. Anda berhak mendapatkan kehidupan yang lebih selesa dari yang anda lalui sekarang.
  6. Buat video, buat channel, set-up & biarkan. Tak susah mana pun!

#3 Apa Yang Anda Dapat Dari Panduan Google Adsense Ini?

Dalam Modul Panduan Raja Adsense Revive, anda akan menerima 10 modul yang saya pecahkan agar memudahkan anda membangunkan blog anda. Ia saya susun mengikut step-step yang perlu anda lalui untuk memaksimakan peluang untuk anda mendapat duit daripada Google Adsense ini.

Pengenalan

Ia pengenalan untuk Modul Panduan Raja Adsense ini. Ia adalah untuk persediaan mental dan fizikal untuk menghadapi cabaran dalam menulis blog bagi program Google Adsense ini. Ramai yang gagal bertahan disebabkan pelbagai isu. Ia akan dikupas di dalam modul ini.

Pemilihan Niche

Langkah pertama ialah memilih niche atau topik yang terbaik untuk anda buat untuk pasaran Malaysia. Saya juga mengupas beberapa blog yang berjaya yang boleh dijadikan rujukan dalam pembangunan blog anda sendiri.

Pembangunan Blog

Seterusnya ialah pembangunan blog samada mengunakan blogger atau wordpress. Dalam modul ini, banyak menyentuh tentang pengunaan wordpress yang dihos sendiri. Tools dan plugin yang digunakan untuk membantu pengurusan blog anda.

Penulisan Artikel

Artikel memainkan peranan yang sangat penting bagi sesebuah blog agar bertahan lama di enjin carian. Ia perlu dirancang dan ditulis dengan cara tertentu. Ia perlukan latihan yang lama untuk aktiviti penulisan ini.

Search Engine Optimization

Ia adalah rahsia bagaimana blogger berjaya mendapat ranking yang terbaik di enjin carian. Ia cara bagaimana untuk artikel mereka tampil pada kedudukan pertama apabila di cari oleh pengguna internet. Terdapat 2 cara SEO iaitu Onpage SEO dan juga Offpage SEO akan dibincangkan dalam modul ini.

Teknik Pemasaran Pantas

Dalam modul ini, saya menunjukkan bagaimana untuk mendapatkan traffik dengan pantas. Sebagus mana sesebuah blog tidak berguna jika tiada pelawat. Sebab itu, modul ini dibuat agar anda boleh mengajak pelawat ke blog anda.

Mendapatkan Akaun Google Adsense

Akaun Google Adsense sangat sukar untuk diperolehi. Namun, dalam modul ini saya berikan 3 cara untuk mendapatkan akaun Google Adsense Penuh. Terdapat 2 jenis akaun Google Adsense iaitu Penuh dan juga Hosted.

Blog Monetization

Selain daripada Google Adsense, saya tunjukkan cara lain untuk anda menambah pendapatan blog anda. Pendapatan ini penting untuk membolehkan anda menampung kos-kos yang bakal ditanggung dalam pembangunan blog anda.

Akaun Adsense Hosted

Selain akaun penuh, anda juga boleh memiliki akaun Hosted Adsense iaitu menerusi Blogger dan Youtube. Saya tunjukkan langkah demi langkah untuk mendapatkan akaun Hosted Youtube dan bagaimana untuk anda upgrade kepada akaun Google Adsense Penuh dengan akaun Hosted ini.

Isu Penting dan Tips

Sebagai penutup modul Panduan Raja Adsense, ia akan membincangkan pantang larang yang seringkali terlupa sehingga menyebabkan kehilangan akaun Google Adsense mereka.

Nak tahu lagi anda boleh layari https://syahrilhafiz.com/blog/googleadsense untuk ketahui Panduan Raja Adsense. Buat duit USD melalui Youtube sekarang!

This post was last modified on December 25, 2016 1:39 pm

Syahril Hafiz :Pengasas blog SyahrilHafiz.com. Suka bertani & web enthusiast yang bercucuk tanam di laman maya. Jika anda ingin upah blogger untuk produk laku keras anda hubungi saya di halaman Pengiklanan. Biodata penuh tentang Penulis

Lihat Komen (25)

1 2