iCopy – Pengimbas Printer Mudah Digunakan

Disebabkan masih sibuk dengan laporan Latihan Industri ini. Jadi macam – macam perkara boleh terjadi, kelam kabut dengan masalah itu dan masalah ini. Tadi sedap – sedap nak scan dokumen, gambar and etc , tetiba scanner buat hal sebab perisian tu not register #LOL. Masalah juga tu bagi student kalau guna perisian berbayar tp benda out to date. haha

Kini nak berkongsi pengimbas printer (printer scanner) yang mudah digunakan, perisian sumber terbuka dan PERCUMA. Tak payah guna Paper Valet, apa apa jelah yang seangkatan denganya sebab iCopy memang awesome! CD  Printer hilang? Jadi ini la makan dia! :3 Jadi lepas ini kalau ada masalah dengan perisian scanner tak jumpa? Korang boleh follow ni 🙂

1. Muaturun iCopy 1.6 sebab dibina bersama PDF Export.
2. Selepas itu, extract/ install iCopy.exe dan paparan di bawah akan muncul.

3. Pilih scanner yang korang nak guna, dan paparan iCopy seperti dibawah.

4. Ada 3 option pilihan disitu samaada nak fail dan dokumen di Print, Simpan sebagai Image atau Export ke PDF.

5. Ada juga scan untuk tambahan page. Mudah bukan?

Mesti ada sebab kenapa nak scan dokumen..hehe

Syahril Hafiz: Pengasas blog SyahrilHafiz.com. Suka bertani & web enthusiast yang bercucuk tanam di laman maya. Jika anda ingin upah blogger untuk produk laku keras anda hubungi saya di halaman Pengiklanan. Biodata penuh tentang Penulis

Lihat Komen (16)

1 2