Juara EURO 2012

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia. Akhirnya selepas sepak bermula 8 Jun lalu, boleh dikatakan negara – negara Eropah yang terlibat untuk kejohanan EURO 2012 mempunyai corak permainan dan perlawanan menarik memandangkan EURO 2012 adalah pertandingan kedua terbesar selepas Piala Dunia.

Seperti biasa, Malaysia yang kini menghuni kedudukan ke 154 dalam ranking FIFA, saya yakin rakyat Malaysia tidak akan ketinggalan daripada demam bola EURO 2012. Bermula dengan keputusan terkini Poland 1 – 1 Greece, Rusia 4 – 1 Czech Republic, Belanda 0 – 1 Denmark, dan pagi tadi Jerman 1 – 0 Portugal.

Jom Baca Lagi:

Jadual EURO 2012 Waktu Malaysia

Kumpulan C EURO 2012 pilihan saya adalah SEPANYOL. Sepanyol akan kekal Juara EURO 2012. Menariknya perlawanan yang akan bermula malam ini, walaupun ketiadaan David Villa dan tonggak utama pertahanan, Carlos Puyol akibat kecederaan, rasanya negara ni tak goyang kot dimana boleh menjejaskan rentak dan prestasi Sepanyol.

Viva Espana, Sepanyol masih lagi memiliki pemain – pemain yang berkaliber seperti Xavi Hernandez, Torres, Xabi Alonso, Andres Iniesta dan Cecs Fabregas. Walaupun banyak muka – muka pemain mahal EPL, Sepanyol bakal menjuarai EURO 2012.

Buat Sepanyol! Selamat berjuang 🙂

This post was last modified on June 13, 2012 6:42 am

Syahril Hafiz: Pengasas blog SyahrilHafiz.com. Suka bertani & web enthusiast yang bercucuk tanam di laman maya. Jika anda ingin upah blogger untuk produk laku keras anda hubungi saya di halaman Pengiklanan. Biodata penuh tentang Penulis

Lihat Komen (25)

1 2
Jom Baca Lagi: