Tips Lulus Temuduga Latihan Separa Perubatan Bertaraf Diploma

Download ebook Review Copy Rujukan Pantas Separa Perubatan PERCUMA

Anda dijemput menghadiri temuduga latihan separa perubatan bertaraf diploma 5 April 2015 – 17 April 2015? Masih mencari maklumat berkaitan Latihan Separa Perubatan dan paling tidak bersedia untuk kesemua soalan yang bakal diajukan dari penemuduga. Saya mengesyorkan satu ebook Pakej Lengkap Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan dari Tim InfoKerjaya khas buat anda yang lepasan SPM, Diploma dan setaraf atau Ijazah sekalipun SERIUS ke temuduga.

Saya sendiri sudah berpengalaman 3 KALI ditemuduga jawatan SPA yang berlainan dan alhamdullilah 2 jawatan yang bertaraf diploma gagal, manakala 1 jawatan SPA kelayakan SPM lulus dengan jayanya. Tapi sebagai calon simpanan 🙂 . Perlu saya ingatkan anda disini, setiap kali temuduga dan setiap orang lain soalannnya. Bukan semua temuduga sama.

Sebab apa gagal? Berkemungkinan saya belum cukup bersedia dengan soalan yang diajukan dan interview kali ke-3 berjaya! Dan kini, saya tak mahu anda gagal seperti saya, anda perlu Bijak dalam temuduga Latihan Separa Perubatan itu nanti.

Pakej Lengkap Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan untuk calon Latihan Separa Perubatan. Klik Sini!

Bagi calon yang pernah memohon jawatan ini sila semak dipautan berikut – Semakan Jadual Temuduga Latihan Separa Perubatan Bertaraf Diploma (Semenanjung) .

Jom Baca Lagi:

8 Tips Temuduga Latihan Separa Perubatan Yang Kerap Diabaikan

 1. Buat kajian. Kaji mengenai jawatan Latihan Separa Perubatan yang anda pilih, contohnya Latihan Penolong Pegawai Perubatan. Klik sini untuk baca setiap Deskripsi Tugas Latihan Separa Perubatan.
 2. Pemerhatian teliti. Pilih pakaian yang perlu dipakai semasa temuduga. Kerja kerajaan SPA, dapatkan pakaian terbaik yang boleh anda pakai dan tidak menjolok mata. Bagi lelaki amat disarankan memakai baju warna putih, seluar slack hitam dan bertali leher.
 3. Bersedia. Bawa bersama fail yang mengandungi resume, salinan rujukan dan kertas untuk mencatat nota. Anda perlu ada beberapa soalan yang perlu disediakan untuk ditanyakan pada akhir sesi temuduga. Sertakan senarai semak pada kertas kecil untuk semakan akhir sebelum temuduga berlangsung.
 4. Tepati masa. Usah datang lewat untuk temuduga. Ambil inisiatif untuk datang lebih awal. Penting untuk anda memperuntukkan masa untuk merancang perjalanan, mungkin anda akan tersesat semasa mencari lokasi temuduga.
 5. Tunjukan minat. Tampilkan minat anda untuk mendapatkan posisi yang ditawarkan menerusi segenap aspek. Bersalaman dengan erat dengan temuduga dan tunjukkan “eye contact” untuk menzahirkan keyakinan anda. Berucaplah dengan nada yang yakin walau pun sebenarnya anda ada sedikit rasa gementar.
 6. Dengar. Ini merupakan salah satu kemahiran dalam temuduga yang kerap diabaikan. Anda tidak boleh hanya mendengar. Adakalanya perkara yang tidak dikatakan sama penting dengan apa yang disebutkan.
 7. Jawab soalan yang ditanya. Kebanyakan calon tidak fikir sama ada soalan yang diberikan oleh penemuduga benar-benar dijawab atau pun tidak. Mungkin anda faham apa yang ditanya, namun anda boleh mendapatkan penjelasan sekiranya anda tidak pasti. Persiapkan diri dengan soalan ISU SEMASA.
 8. Beri contoh spesifik. Siapkan teks kisah anda sebelum ditemuduga. Berikan contoh yang menceritakan kejayaan dan betapa uniknya anda. Sikap anda yang lalu boleh jadi pengukur kepada prestasi masa depan anda.

Kesimpulannya kalau anda diminta Berbahasa Inggeris sekali pun, tak pandai speaking, cakap juga walaupun Grammar kelaut. Penemuduga tidak akan menyoal anda kenapa sebutan ini salah. Yakin pada diri!

Saya Bagi Hint Sikit Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan

Berikut adalah petunjuk rahsia lulus temuduga kerja kerajaan yang boleh saya kongsikan sedikit untuk anda calon Latihan Separa Perubatan .

 1. Cara Perkenalkan Diri – Gunakan body language anda ketika menyampaikan tentang biodata anda.
 2. Beritahu keputusan SPM.
 3. Mengapa tidak sambung belajar ke IPT – Bagi yang sedang belajar, anda bolehgunakan pelbagai alasan yang munasabah dan tunjukkan minat terhadap kerjaya ini!
 4. Pengalaman kerja terdahulu?
 5. Kenapa memohon jawatan ini?
 6. Mengapa mahu berkhidmat di bawah Kementerian Kesihatan Malaysia?
 7. Nama Menteri Kesihatan/Timbalan/Nama -nama dalam organisasi KKM?
 8. Apa latihan pilihan dan mengapa pilih latihan tersebut?
 9. Apakah ciri ciri seorang ( jawatan yang anda pilih semasa temuduga Latihan Separa Perubatan )?
 10. Apakah tugas – tugas seorang ( jawatan yang anda pilih semasa temuduga Latihan Separa Perubatan )?

Terus klik pada pautan dibawah untuk dapatkan panduan lengkap lulus temuduga kerja kerajaan sekarang! Rugi kalau tak prepare awal, susah nak jawab kalau tak tahu apa!

Dengan pembelian pakej Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan, anda akan dapat PERCUMA Pakej Rujukan Pantas Separa Perubatan dan Simulasi Temuduga Separa Perubatan.

 • Pakej rujukan ini adalah khas untuk calon temuduga Separa Perubatan sahaja.
 • ‘Rujukan Pantas Temuduga Separa Perubatan’ dimuatkan 122 soalan tentang Separa Perubatan mengikut kategori soalan umum dan soalan khusus 10 latihan dalam separa perubatan. Ini penting untuk anda ambil tahu!
 • ‘Simulasi Temuduga Separa Perubatan’ disediakan 10 soalan untuk anda lakukan simulasi temuduga sebelum anda hadir ke temuduga sebenar nanti. Ebook ini menerangkan tujuan soalan ditanya dan tip untuk anda menjawab.
 • Pakej ‘Rujukan Pantas Temuduga Separa Perubatan’ dan ‘Simulasi Temuduga Separa Perubatan’ ini TIDAK dijual secara umum. Pakej ini diberi secara PERCUMA kepada pembeli pakej Premier & Master ‘Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan’ sahaja.
 • Pemberian PERCUMA ini hanya SAH sehingga 17 April 2015 sahaja.
 • Beli pakej Premier atau Master ‘Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan’ dan dapat PERCUMA Pakej ‘Rujukan Pantas Temuduga Separa Perubatan’ dan ‘Simulasi Temuduga Separa Perubatan’ yang bernilai RM50.

Dapatkan Rahsia Bijak Temuduga untuk lebih banyak panduan temuduga latihan separa perubatan ambilan calon tahun 2015 dengan KLIK DISINI sekarang!

Download ebook Review Copy Rujukan Pantas Separa Perubatan PERCUMA

This post was last modified on April 7, 2015 12:55 pm

Syahril Hafiz: Pengasas blog SyahrilHafiz.com. Suka bertani & web enthusiast yang bercucuk tanam di laman maya. Jika anda ingin upah blogger untuk produk laku keras anda hubungi saya di halaman Pengiklanan. Biodata penuh tentang Penulis

Lihat Komen (3)