Muaturun Windows 8 Consumer Preview Secara PERCUMA

Kini anda boleh memuaturun Windows 8 Consumer Preview ( Consumer Preview ) secara percuma. Versi Windows 8 Consumer Preview didatangkan dengan beberapa pratonton perubahan antaranya logo baru, “Show Dekstop” butang tidak lagi wujud, tetapi fungsinya masih ada, kebolehan menukar warna latar, icon dan splash screen baru.

Lagi ciri – ciri  perubahan terbaik yang ada pada Windows 8 Consumer Preview berbanding Windows Developer Preview adalah :

  • Windows Store – Lebih kurang macam Ubuntu Software Center/ Apple Store dimana anda boleh memuaturun aplikasi yang terdapat dalam store tersebut.
  • Aero Start Button – Start button tidak akan kelihatan pada Windows 8 Consumer Preview tapi jika anda hover ke arah kiri tersebut akan ada fungsi – fungsi sama dengannya.
  • Windows Explorer – ianya akan menggunakan Ribbon Menu
  • Kelajuan startup- untuk versi Windows 8 Consumer Preview ini startup boot memang terbaik. Ianya juga turut memperbaiki power management.
  • Windows Update – terdapat sedikit perubahan untuk versi kali ini untuk “Hardware Driver

Screenshot Windows 8 Consumer Preview ( sumber gambar WinUnleaked )

Video Welcome di Windows 8 Consumer

Muaturun Windows 8 Consumer Preview

Jom Baca Lagi:

Muaturun Windows 8 Consumer Preview 32 bit ( Saiz 2.5GB)

Muaturun Windows 8 Consumer Preview 64 bit (Saiz 3.3GB )

Product Key:   DNJXJ-7XBW8-2378T-X22TX-BKG7J

atau muaturun dipautan berikut @http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/iso

Jika anda ingin muaturun Windows Developer Preview, klik pautan berikut @http://msdn.microsoft.com/en-us/windows/apps/br229516.

Windows 8 Consumer Preview ini lebih dikenali sebagai Windows 8 Beta

This post was last modified on February 29, 2012 10:38 pm

Syahril Hafiz: Pengasas blog SyahrilHafiz.com. Suka bertani & web enthusiast yang bercucuk tanam di laman maya. Jika anda ingin upah blogger untuk produk laku keras anda hubungi saya di halaman Pengiklanan. Biodata penuh tentang Penulis

Lihat Komen (15)