Susah Close Sale Bisnes Online? Ikut Langkah Simple Close Sale Guna WhatsApp

Anda peniaga bisnes online? Jual produk di saluran Facebook dan Instagram guna WhatsApp untuk Close Sale? Sekarang anda tak perlu bersusah payah lagi memerah otak untuk mengubah perkataan anda main emosi prospek untuk membeli!

Sebab ada jalan ‘short-cut’ sekarang cara bisnes online yang memudahkan anda untuk ikut. Dari bab copy writing sampai close sale semua ada. Lagi – lagi anda yang menjual produk kesihatan dan kecantikan.

Follow je skrip buku Close Sale WhatsApp ni, yang bukan boleh adjust sikit – sikit ikut jenis niche yang kita jual. Idea dah ada tunggu lagi ke? 🙂

Saya tak mahu anda lengahkan masa lagi sebab ada teknik simple ni nak dikongsikan. Ok sebelum tu? Ada pernah terjadi situasi begini kepada anda semasa close sale di WhatsApp??

1). Lepas bagitau harga,

= Pelanggan terus senyap..”krikk 3x”

(2). Lepas explain pasal produk,

= Pelanggan seen je..blue-tick.

(3). Pelanggan reply,

= “nanti nak tanya suami dlu..”

(4). Pelanggan reply,

= “tq for info, nnt sy nak, sy pm blik..”

(5). Pelanggan reply,

= “tunggu gaji..”

(6). Pelanggan reply,

=   “Sorry tak jadi beli..”

(7). Pelanggan TAK REPLY,

=   TAPI KENA BLOCK TERUS.

TERUS KLIK DISINI tanpa banyak soal. Saya bantu anda. 🙂

Masalah dulu, seperti tak tahu cara berkesan reply WhatsApp pelanggan, tak tahu cara nak buat pelanggan berminat dan tak reti ‘mengayat’ pelanggan kini temui jalan penyelesaian. Teknik simple ini mungkin membantu.

1. Pelanggan PM

Jangan terus berikan harga terlebih dahulu seperti contoh dibawah ;

“Salam, harga asal RM 150,harga promosi RM 100. Bayar sekarang ke Maybank – 100088889. Selepas bayar, reply nama, alamat & no tel untuk kami pos”

TIDAK! Ini cara yang salah kerana tak perkenalkan diri, terlalu menggesa suruh prospek bayar dan tidak menghargai tindakan mereka.

Baiki sikit ayat diatas seperti dibawah.

Assalamualaikum dan Hai!

Saya Janna Nik, salah seorang dari sales team FB Nas Beauty. Terima kasih kerana WhatsApp. Kami adakan satu promosi diskaun untuk produk xxxx dengan HANYA RM 100. harga sebenar RM 150.Tawaran di bawah khas untuk cik:

Diskaun RM 50 ( Harga Asal RM 150 )

FREE Postage

Free Gift ( bernilai RM 30)

Cuma RM 100 sahaja. Cik minat nak order?

Walaupun nampak panjang lebar haaa..nampak sopan sikit kan? Kalau anda terus bagi harga keberangkalian untuk mereka mendengar kata-kata anda selepas itu adalah tipis sebab mereka sudah mendapat apa yang mereka mahukan. 😉

2. Berikan Penerangan Tentang Produk

Kuasai perbualan anda bersama prospek. Jangan terlalu nampak menjual tapi sentiasa menjadi penasihat kepada mereka semasa close sale. Bagi mereka rasa selesa berbual dengan anda baru senang nak terangkan tentang produk. Bina dulu Authority dan kemudiannya Trust.

3. Dapatkan Masalah Pelanggan

Mendengar pemasalahan mereka dengan penuh teliti. Teknik ini nampak simple tetapi sangat berkesan.

4. Terangkan Risiko Jika Ambil Produk

Close sale prospek dengan yakin. Terangkan segalanya kepada prospek anda. Jangan takut – takut untuk close sale. Tanya kepada mereka berapa unit yang ingin dibeli dan bila pembayaran akan dibuat. Mudah bukan kalau dah tahu cara? Mudahkan prospek anda. Kerana 100% pelanggan membeli kerana emosi.

Kalau anda betul – betul zero berkenaan bisnes online dan ada masalah untuk close sale melalui WhatsApp. Saya amat sarankan anda dapatkan terus Buku Close Sale WhatsApp versi 2018.

Dari bab copywriting sampai close sale semua ada!

STEP BY STEP cara untuk close sale. Berbaloi !

Ini adalah sebahagian cara bisnes online iaitu panduan close sale, dan kalau perlukan teknik yang lebih advance “pikat hati prospek anda” melalui WhatsApp. Langgan secara percuma pautan di bawah ;

Part Follow Up pun ada skrip untuk close sale di WhatsApp

SAYA TAHU SAYA ADA MASALAH CLOSE SALE. Klik sini sekarang! untuk melanggan secara percuma.

This post was last modified on August 4, 2018 8:11 pm

" Syahril Hafiz : Pengasas blog SyahrilHafiz.com. Suka bertani & web enthusiast yang bercucuk tanam di laman maya. Jika anda ingin upah blogger untuk produk laku keras anda hubungi saya di halaman Pengiklanan. Biodata penuh tentang Penulis."

Lihat Komen (13)