3 Tips Terbaik Membeli Di Shopee, Lazada & 11Street.my Jualan Murah

Tips terbaik yang patut anda buat jika membeli secara online di Shopee, Lazada & 11Street.my. Tips ni selalu saya gunakan untuk membeli barang di Shopee, Lazada atau 11Street.my sewaktu jualan murah (flash sales) bila tiba waktu terbaik untuk membeli seperti jualan mega online 12.12 akan datang.

Penjimatan yang saya dapat di online store boleh dikatakan sekitar 10-30% diskaun untuk setiap pembelian melalui jualan murah mega online ini berbanding di retail store.

Best practice nak dapatkan diskaun untuk barang yang hendak beli kena rajin survey online seller yang sediakan voucher untuk pembelian dan rating seller tersebut.

Seller di Malaysia ni kekadang ada yang buat trick, sewaktu hari biasa harga normal tetapi hari mega jualan mereka akan mark up harga. Jadi jangan jadi “pembeli senonong” tengok murah terus membeli tanpa ikut tips yang saya berikan nanti.

Tips jualan murah online ni kena perhatikan betul – betul untuk dapatkan penjimatan yang berganda kalau nak membeli di Shopee, Lazada atau 11Street.my.

Tips Terbaik Beli Barang Jualan Murah Di Shopee, Lazada & 11Street.my

1. Masuk dalam Cart sebelum jualan murah

Perkara pertama yang perlu dilakukan untuk tengok ada perubahan harga atau tidak untuk barang online yang hendak dibeli masuk siap-siap kedalam cart sebelum tiba waktu jualan murah. Dalam Wishlist pun ok kalau rasa banyak nak beli. Time sale, perhatikan ada diskaun diberikan atau tidak untuk barang tersebut.

2. Voucher & kod diskaun jualan murah Shopee, Lazada & 11Street.my. Bandingkan harga sebelum membeli.

Pembelian di Shopee

Untuk Shopee, setiap awal bulan saya akan buka app Shopee untuk claim FREE SHIPPING. Selain itu, jika anda menggunakan telco Digi boleh juga dapatkan kod voucher diskaun di MyDigi Reward.

Di aplikasi Shopee pun ada voucher yang tersedia untuk setiap barang tapi pastikan untuk dapatkan FREE Shipping anda perlu beli barang di store yang tetapkan pembelian minimum untuk dapatkan Free Shipping tersebut untuk elak bayar kos penghantaran.

Ada satu tips lagi saya nak kongsikan iaitu anda buka akaun baru, kemudian klik pada pautan dibawah.

Masukkan code CAEN9222 untuk dapatkan RM7.00 percuma

Klik link ini https://shp.ee/afje2da

Pembelian Di Lazada

Berbeza dari platform Shopee, pembelian di Lazada selalu saya gunakan kod voucher di Lalalaxx.com atau Facebook. Kena rajin mencari sebab kod diskaun Lazada dah tak serancak dulu, kebanyakkan hanya untuk New User.

Tetapi anda boleh gunakan MyDigi Reward untuk beli/dapatkan voucher juga.

Klik pada pautan dibawah untuk dapatkan diskaun terhebat Lazada.

Klik link ini https://s.lazada.com.my/s.hYUT

Pembelian di 11Street.my

Kebanyakkan barang yang sama tersenarai di platform ini boleh dikatakan harga fix dan tidak selalu berubah seperti kedua online store diatas. Untuk voucher yang diberikan memang terbaik dari segi had minima diskaun.

Sebab tu 11Street.my jadi pilihan saya juga untuk membeli kalau ada penjimatan dari segi harga. Boleh dikatakan 11Street.my merchant ni kebanyakkan online seller adalah dari company/seller yang trusted ( ada offline store ).

Nak kena scam tu tu tipis berbanding platform Shopee yang makin menjadi-jadi. Jadi saya sarankan anda membeli di Preferred Seller atau Mall.

Dan juga membaca komen – komen positif rating daripada pengguna.

3. Guna kad BIG PAY untuk pembayaran jualan murah

Menarik tentang kad BIG PAY ini anda boleh gunakan untuk bayar pembelian di Shopee, Lazada & 11Street.my. Dengan adanya Big Pay ini anda boleh track setiap transaksi yang dilakukan setiap kali menggunakannya.

Oh ya, ni kelebihan anda dapat kalau guna kad Big Pay ni. Menguntungkan!

Sign up sekarang sebab PERCUMA je. Gunakan kod dibawah untuk dapatkan RM10.00 selepas daftar.

My referral code:
SWHHBBX6N4

Klik link ini http://bigpay.link/referrals

Dengan ada tips yang saya kongsikan bersama anda ini sedikit sebanyak dapat membantu untuk membeli secara online di jualan murah mega online. Jangan lupa SHARE artikel ini jika bermanfaat ! 🙂

This post was last modified on December 8, 2018 12:09 am

Syahril Hafiz :Pengasas blog SyahrilHafiz.com. Suka bertani & web enthusiast yang bercucuk tanam di laman maya. Jika anda ingin upah blogger untuk produk laku keras anda hubungi saya di halaman Pengiklanan. Biodata penuh tentang Penulis