Tukar Saiz USB Pendrive ANDA ke 4GB

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia.

Alhamdulillah blog ni kembali pulih ke sedia kala dimana ada error sedikit terjadi pada WP 3.2.1 ni. Jadi untuk sedia maklum, themes Twenty Ten (2010) tu dah tak upaya dah nak tanggung version baru WP ni sebab ada yang tak compatible. Untuk sementara themes Twenty Eleven (2011) dijadikan sebagai default buat masa sekarang. Slow-slow, janji blog up-to-date..hehe

Kita teruskan dengan tajuk, hari ni nak tunjukkan macam mana nak convert pendrive korang yang 121MB,1GB dan lain lain tu ke 4GB.

1. Muaturun file tersebut disini.
2. Kemudian extract dan klik pada Drive Increaser 2.
3. Format pendrive tersebut.
4. Masukkan filename pendrive dan ikut langkah seterusnya.
5. Siap.

sebelum
dan selepas

Dan sekarang pendrive korang yang saiznya agak kecil akan bertukar ke 4GB. Tak percaya? Cuba la sendiri dan lihat hasilnya.

Syahril Hafiz: Pengasas blog SyahrilHafiz.com. Suka bertani & web enthusiast yang bercucuk tanam di laman maya. Jika anda ingin upah blogger untuk produk laku keras anda hubungi saya di halaman Pengiklanan. Biodata penuh tentang Penulis

Lihat Komen (44)

1 2 3 4