Tutorial Jailbreak iOS 7 Dengan evasiOn7

Jam 8.18 malam, hari ini, kumpulan Jailbreak iOS yang dikenali sebagai evad3rs telah melepaskan tool evasiOn7 untuk jailbreak peranti Apple anda. Kesemua model iPhone, iPod Touch, iPad dan iPad Mini yang menjalankan sistem operasi iOS 7.0 sehingga iOS 7.0.4 dapat digunakan.

Keperluan Jailbreak iOS 7

– iTunes yang sudah diinstall
– iPhone, iPad atau iPod yang menjalankan sistem operasi iOS 7.0 – iOS 7.0.4 . Anda boleh menyemak di Setting > General > About > Version
– Kabel USB untuk connect device ke komputer

Sila layari laman web evasiOn7 untuk memuat turun aplikasi Jailbreak iOS 7

1. Selepas muaturun tool evasi0n7, sila backup peranti Apple anda terlebih dahulu menggunakan iTunes versi terbaru.
2. Buka fail tool evasiOn7, sambungkan peranti iOS anda ke komputer menggunakan kabel USB. Klik pada evasion7

3. Klik Jailbreak,dan biarkan selama beberapa minit untuk proses jailbreaking iOS7 anda.


4. Setelah peranti anda hidup semula, anda akan mendapat arahan seperti gambar dibawah. Unlock peranti dan tekan icon Evasion dan seterusnya aktiviti proses jailbreak akan diteruskan.

Jom Baca Lagi:

5. Tahniah, anda telah berjaya jailbreak peranti iOS7 anda!

*Sekiranya peranti tidak hidup, sangkut pada skrin ini, sila hard reboot dengan menekan button HOME & LOCk button secara serentak sehingga peranti terpadam/hidup semula.

6. Di HomeScreen peranti anda akan kelihatan icon Cydia, klik dan pilih User.

7. Tambah Repo Cydia dibawah untuk install pelbagai tweak iOS yang menarik. Pastikan tweak tersebut menyokong iOS7 sebelum install.

Selamat mencuba! 😀

Digalakkan untuk FRESH INSTALL iOS7 di peranti anda. Elak daripada update melalui Over The Air (OTA). Terima kasih

This post was last modified on December 23, 2013 3:49 am

Syahril Hafiz: Pengasas blog SyahrilHafiz.com. Suka bertani & web enthusiast yang bercucuk tanam di laman maya. Jika anda ingin upah blogger untuk produk laku keras anda hubungi saya di halaman Pengiklanan. Biodata penuh tentang Penulis

Lihat Komen (4)

    • Ini version 1.0, tapi tutorial yang saya bagi ni semua berjaya. Ada baca juga, setengah pengguna tak dapat masuk sebab stuck kat Apple logo. Yang tu kena make sure sebelum jailbreak, kena Restore ipsw iOS 7 terlebih dahulu di iTunes latest version. ELAK UPDATE GUNA OTA. sebab Apple dah bla2 block natang benda entah.

      Saurik frust bukan sebab apa, sebab depa masing2 gila $$$, team evad3rs sendiri cakap, Jay Freeman ni sama sorang entah apa nama nak release jailbreak mereka sama. Huh complicated sebab masing2 ada agenda tersendiri, tapi guna je lah.. HAHA tunggu dalam seminggu ni msti tweak compatible dgn iOS7 :)