Tutorial Video CyanMobile Initial A Samsung Galaxy Mini

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Untuk entri kali ni saya akan sajikan kepada anda tutorial video flashing CyanMobile Initial A untuk pengguna Samsung Galaxy Mini. Kalau masih ada yang tertanya – tanya, tak berani dah sebagainya. Nah ambil video ini dan fahami cara – cara flashing custom rom yang betul.

Sesetengah perkara saya tahu ada yang susah nak diterangkan melalui pembacaan. Mungkin video adalah penyelesaian terbaik untuk Play With More Rom! 😀 . Antara perkara penting yang perlu ada untuk flashing ke custom rom adalah ;

1. Pastikan Android korang tu dah root ke belum?
2. Flash Clockworkmod Recovery (CWM) di Android tu. Benda ni penting sebab senang nak backup/restore rom, wipe, etc
3. Flash custom rom via CWM

Semua tu, anda boleh cari di artikel – artikel saya terdahulu di kategori Android.

Video Tutorial Flashing CyanMobile Initial A Samsung Galaxy Mini

Perlu diingatkan, custom rom untuk tutorial ini hanya untuk pengguna Samsung Galaxy Mini. CyanMobile Initial A adalah custom rom terbaru sekarang yang dikeluarkan oleh Squadzone. Rebranding dari CM 7.2 RC sebelumnya. Sekiranya nak root untuk apa – apa saja model Android. Baca diruangan komen ini.

Muaturun CyanMobile Initial A Samsung Galaxy Mini

" Syahril Hafiz : Pengasas blog SyahrilHafiz.com. Suka bertani & web enthusiast yang bercucuk tanam di laman maya. Jika anda ingin upah blogger untuk produk laku keras anda hubungi saya di halaman Pengiklanan. Biodata penuh tentang Penulis."

Lihat Komen (10)

    • rom ni? kalau saya buat video maknanya ok la utk guna daily use :)
      rom stable setakat aku taw la ni. nightly la ..ok no bug..semua work..boleh cari dalam blog ni..kategori android :)

        • betul sangat setuju, aku baru flash semalam guna revo A, sayang battery mentekedarah byk sangat. baik guna initial A ni, rasa lg ok..revo A nampak ICS je lebih :)

  • salam bro..

    nak tnya..psal sumer google apps crashing jer?

    google play,google search,gmail..

    aku da install latest gapps..ade yg hang leh recommend?bg link skali..

    TQ

    • da OK bro..skang ni da pakai cyanmobile REVO A...sumer ok da..tapi ade gak la bug sket2...TQ