Dapatkan Minyak Pelincir Enjin Kereta Terbaik. Elak Jadi Mangsa Minyak Enjin Recycle?

Terlalu banyak lambakan minyak enjin ( minyak hitam) sekarang di pasaran, tapi belum tentu minyak enjin kereta tersebut original dan mungkin minyak recycle. Untuk selamatkan wang poket anda daripada cair, pilihlah minyak enjin yang dijamin selamat dan original.

Nak beli di kedai Sparepart mahupun bengkel pun teragak – agak dengan 1001 persoalan. Minyak enjin jenama terkenal ni adakah minyak enjin kenderaan yang betul dari kilang atau bukan recycle. Nak menjawab persoalan anda yang suka dengan brand sedangkan “tukar packaging botol” je susah saya nak jawab.

Jadi, kalau terasa enjin lembab, bunyi kasar dan overheat adalah kesan utama menggunakan minyak enjin RECYCLE. Dengan minyak enjin X’RA Power mampu meningkatkan prestasi enjin selain menawarkan harga yang jauh lebih murah daripada pesaing.

Kualiti setanding dan memiliki Formula MPF (Metal Treatment, Additive, Synthetic) kini anda tak perlu risau lagi dengan perjalanan jarak jauh.

XRA Power merupakan minyak enjin alternatif terbaik kepada pengguna yang kini semakin terbeban dengan kenaikan harga minyak enjin jenama terkenal termasuk kos servis. Jenama yang sudah lama bertapak dan mendapat tempat dikalangan pengguna tempatan.

Hubungi En. Suhaimi untuk COD di Kedah terutamanya Alor Star,Gurun, Sungai Petani dan Yan

Saya rasa anda semua tahu kan peranan utama minyak enjin adalah melincirkan komponen bergerak dalam enjin, melindungi daripada kakisan karat dan menjaga kereta daripada enapan dan masalah asas enjin.

Tidak semestinya mileage setiap 5,000km dan warna minyak enjin hitam perlu tukar, anda perlu tahu serba sedikit tentang maintenance kereta ini sekurangnya dapat selamat duit poket anda bocor selalu 😉 .

Ok Saya Nak Tahu Lagi Tentang Minyak Enjin XRA Power Ni

Alhamdulillah sekarang keluarga saya pun pengguna tegar minyak hitam jenama XRA Power ni. Dari motosikal, superbike, kereta, MPV semua menggunakan minyak enjin ni. Tak dinafikan mileage sehingga 15,000km jika menggunakan Fully Synthetic.

Pada harga berpatutan dan tak mahal seperti minyak enjin terkemuka yang lain, tak menjadi masalah bagi saya untuk guna minyak enjin ini secara berterusan tanpa mencuba jenama lain dah. Senang, dah tahu kualiti yang kita guna terbaik. Tak payah susah – susah 🙂 .

Selain enjin bunyi senyap dan lembut. Pickup kuasa maksima yang mengujakan, X’RA Power ini adalah pilihan pertama saya kerana adanya formula Metal Protection Free (MPF) adunan 3 dalam 1 (Metal Treatment/Additive/Synthetic). Belum cuba belum tahu, dah guna baru tahu… hehe . Ini adalah testimoni ikhlas dari saya sebagai pengguna.

Guna di motosikal berkuasa tinggi #bukankepunyaansayani, rasa berdesup je pergi. Tambahan enjin pun terasa lembut dan pickup lebih. Vromm vroom ! hehe motosikal kapcai Modenas GT 128 pun enjin senyap + pickup, sangat berpuas hati 🙂

Jenis Minyak Enjin XRA Power

Setiap kereta memerlukan minyak enjin yang berbeza. Jadi saya akan senaraikan minyak enjin yang mendapat sambutan ramai ( Best Seller ).

1.) Fully Synthetic 5W-30SN/CJ-4 (4 Liter)

  • Sesuai untuk kereta keluaran Perodua seperti Myvi model baru dan lama, Alza dan Axia
  • Sehingga 15,000km
  • Menjimatkan petrol untuk jarak jauh
  • Memberi perlindungan berterusan di enjin
  • Memberi kuasa pecutan maksima (pick-up)
  • Membersih enjin dan mengurangkan deposit karbon
  • Memastikan enjin berjalan lancar dan bunyi senyap
  • Mengandungi 12% Metal Treatment

2.) Fully Synthetic 5W-40SM (4 Liter)

  • Sesuai untuk kereta Proton (cth seperti Saga, Persona, Exora), Honda, Toyota dan lain lain
  • Sehingga 15,000km
  • Menjimatkan petrol untuk jarak jauh
  • Memberi perlindungan berterusan di enjin
  • Memberi kuasa pecutan maksima (pick-up)
  • Membersih enjin dan mengurangkan deposit karbon
  • Memastikan enjin berjalan lancar dan bunyi senyap
  • Mengandungi 12% Metal Treatment

3.) X’RA Power Fully Synthetic 10W-60SN (1 Liter)

  • Formula baru untuk motosikal berkuasa tinggi (Superbike)
  • Memberi perlindungan tinggi lebih dari 5 kali
  • Memberi kuasa pecutan maksima
  • Enjin lebih senyap dan lancar
  • Membersihkan enjin dan perlindungan berterusan

4.) Semi Synthetic 5W-30SM (4 Liter)

  • Sesuai untuk kereta keluaran Perodua seperti Myvi, Alza dan Axia
  • Sehingga 10,000km
  • Untuk kereta sehingga 10-15 tahun
  • Menjimatkan petrol
  • Memberi perlindungan berterusan di enjin
  • Memberi kuasa pecutan maksima (pick-up)
  • Membersih enjin dan mengurangkan deposit karbon
  • Memastikan enjin berjalan lancar dan bunyi senyap

5.) Synthetic 10W-50N (4 Liter)

  • Sesuai untuk kereta MPV dan usia kereta 10-15tahun
  • Kereta yang selalu Overheat
  • Menjimatkan petrol
  • Memberi perlindungan berterusan di enjin
  • Memberi kuasa pecutan maksima (pick-up)
  • Membersih enjin dan mengurangkan deposit karbon
  • Memastikan enjin berjalan lancar dan bunyi senyap
  • Mengandungi 12% Metal Treatment

6.) Synthetic 15W-40SN 4T (1 Liter)

  • Sesuai untuk motosikal 150cc dan kebawah seperti Honda EX5, Modenas, LC dan lain lain.
  • Memberi perlindungan tinggi lebih dari 5 kali
  • Memberi kuasa pecutan maksima
  • Enjin lebih senyap dan lancar
  • Membersihkan enjin dan perlindungan berterusan

7.) Engine Treatment Booster (236 ml)

Soalan Lazim Tentang Minyak Enjin XRA Power

1. Minyak enjin ni original ke? Brand tak popular pun?

Anda boleh layari Utusan Malaysia Online untuk ketahui jenama ini sudah lama bertapak sejak tahun 2010-2011. Sudah mempunyai pengikut tersendiri. Dan semestinya minyak enjin XRA Power Original dan Berkualiti pada harga mampu milik.

2. Saya nak COD, Boleh Ke?

Boleh. Pembayaran melalui COD disediakan di Kedah sahaja terutamanya Alor Star, Gurun, Yan, dan Sungai Petani. Sila hubungi Encik Suhaimi +60134752588.

3. Ada Jaminan tak?

Ada. Pihak kami akan memulangkan wang anda sekiranya aduan anda tidak berpuas hati dengan kualiti seperti kami katakan selepas siasatan. Kami jamin minyak ini original dan setanding minyak jenama terkemuka.

4. Minyak untuk Enjin Diesel, NGV dan lain-lain tak ada ker?

Ada. Sila SMS/WhatsApp +60165034503 untuk maklumat lanjut.

5. Apa yang membezakan minyak enjin XRa Power dengan jenama yang lain?

Minyak enjin X’RA Power menggunakan teknologi formula gred yang terkini 5W-30SN dan 5W-40SM berbanding jenama lain yang masih menggunakan formula lama seperti SAE 5W-40* dan SAE 10W-40*.  ( contoh * formula sebelumnya/lama)

Saya Nak Order? Macam Mana

Sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut mengenai minyak enjin XRA Power boleh hubungi

SMS/WhatsApp : Klik untuk SMS/WhatsApp ke +60165034503

Facebook : Klik untuk PM www.facebook.com/xrapowerengineoil

Laman Web : http://www.minyakenjin.com

Untuk memudahkan urusan sila nyatakan nama, jenis kenderaan dan usia kereta anda. Terima kasih !

This post was last modified on February 18, 2017 10:12 am

Syahril Hafiz: Pengasas blog SyahrilHafiz.com. Suka bertani & web enthusiast yang bercucuk tanam di laman maya. Jika anda ingin upah blogger untuk produk laku keras anda hubungi saya di halaman Pengiklanan. Biodata penuh tentang Penulis

Lihat Komen (4)